Pagulasvastased süüdistavad Merkelit riigireetmises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: Reuters/ScanPix

Saksamaa riigiprokuratuuri on esitatud umbes 400 kaebust, milles süüdistatakse liidukantsler Angela Merkelit riigireetmises seoses tema avatud uste migratsioonipoliitikaga, teatas neljapäeval ametiasutuse eestkõneleja Frauke Koehler.

Koehler ei soostunud täpsustama kaebuste sisu, kuid ajaleht Tageszeitung kirjutas, et Merkel on võetud paremäärmuslaste kampaania sihtmärgiks.

Asjatundjate hinnangul kaebuste põhjal mingit kriminaaluurimist ei algatata, sest seaduse kohaselt peab riigireetmise süüdistusega kaasnema vägivald või vägivalla oht. Merkel on üritanud ärgitada sakslasi võtma avasüli vastu sadu tuhandeid põgenikke.

Saksamaa prognoosib tänavu 800 000 kuni miljon asüülitaotlust.

Merkeli juhitavate kristlike demokraatide toetus on selgelt langenud, möödunud nädalal avaldatud küsitlustulemuste kohaselt on erakonnal poolehoidjaid 36 protsenti, mis on viimase kolme aasta madalaim näitaja. Mitmed konservatiivid on kritiseerinud Merkeli otsust avada piir süürlastest põgenikele.

Kristlike demokraatide Baieri liidumaa sõsarpartei Kristlik-Sotsiaalse Liidu (CSU) esimees Horst Seehofer hoiatas, et konservatiivide liit on ohus, kui Merkel oma poliitikat ei muuda. Baierlased nõuavad põgenike hulga piiramist.

Austriaga piirnev Baieri liidumaa on saanud viimastel kuudel Saksamaale saabunud sadade tuhandete varjupaigataotlejate peamiseks liikumiskoridoriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles