Nepali politsei ajas piiripunkti blokeerijad jõuga laiali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nepali politsei vastakuti protestijatega, kes kuuluvad madhesi rahvusvähemusse.
Nepali politsei vastakuti protestijatega, kes kuuluvad madhesi rahvusvähemusse. Foto: SCANPIX

Nepali politsei ajas täna jõuga laiali protestijad, kes olid blokeerinud peamise piiriületuskoha Indiaga ja tekitanud sellega kütusepuuduse, teatas regionaalpartei ametnik sündmuskohalt.

«Politsei peksis täna hommikul meeleavaldajaid ja põletas meie telgid maha, avades jõuga piiri, et võimaldada veokitel seda ületada,» ütles blokaadis osalenud regionaalse Sadbhawana partei peasekretär Shiva Patel.

Nepali uue põhiseaduse üle protestijad, kes kuuluvad etnilisse vähemusse, olid blokeerinud Birgunji piirisilda alates 24. septembrist, peatades tähtsad kaubaveod ja sundides üle riigi piirama kütuse müüki.

«Valitsus kutsus meie liidrid kõnelustele Katmandusse, kuid see politsei tegevus näitab, et nad on kahepalgelised ja ei panusta dialoogi,» ütles Patel AFP-le.

Nepali valitsus on süüdistanud India võime meeleavaldajate toetamises. New Delhi eitab seda ning on kutsunud dialoogile protestijatega, kes kuuluvad madhesi rahvusvähemusse ning kellel on tihedad kultuurilised, keelelised ja peresidemed teisel pool piiri elavate indialastega.

Alates septembrist on politsei ja uue põhiseaduse vastu protestijate kokkupõrgetes saanud surma üle 40 inimese. Põhiseaduse vastased ei ole rahul uue föderaalse struktuuriga, mis jätab nad parlamendis alaesindatuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles