Leedu piirilt saadeti tagasi nõukogude sümboolikaga maastur

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NSVLi lipp.
NSVLi lipp. Foto: SCANPIX

Leedu piirivalvurid ei lubanud riiki Vene kodanikku, kelle sõidukit ehtisid nõukogude sümboolika.

Eile õhtul pidasid piirivalvurid Venemaa piiril asuvas Nida piiripunktis kinni Leetu suunduva maasturi Audi Q7, millel olid Vene numbrimärgid, kuid mõlemat parempoolset akent ehtisid stiliseeritud nõukogude lipp ja vapp, teatas Leedu piirivalveteenistus.

Autojuht, 47-aastane Venemaa kodanik esitas piirivalvuritele isikutunnistuse ja auto dokumendid, mis olid korras. Kuid, kuna natsi või nõukogude sümbolite avalik näitamine on Leedus keelatud, ei lubanud piirivalvurid tal sellise autoga riiki sisse sõita.

Kuivõrd kujutist ei olnud tehniliselt võimalik eemaldada, nagu taolistel juhtumitel on tavapärane, pakuti autojuhile võimalust jätkata teekonda jalgsi või hääletades.

End sündsalt ülal pidanud mees ei soovinud seda teha ja naasis oma maasturiga Kaliningradi oblastisse.

Natsi- või nõukogude välismärkide avaliku näitamise eest trahvitakse Leedus halduskorras 144-289 euroga.

Kuivõrd venemaalast Leedusse ei lastud, siis trahvi talle ei määratud.

See oli tänavu juba teine juhtum, mile piirivalve ei lasknud Leetu keelatud välismärkidega autot. Eelmine kord saadeti tagasi viisnurga ja nõukogude vapiga maastur Volvo XC90.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles