Ukrainas peeti kinni endine justiitsminister Olena Lukaš

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine justiitsminiser Olena Lukaš.
Endine justiitsminiser Olena Lukaš. Foto: old.minjust.gov.ua

Ukraina julgeolekuteenistus pidas kinni riigi endise justiitsministri Olena Lukaši, teatas täna julgeolekuteenistuse kõneisik Olena Gitljanska.

«Kutsume kokku teabetunni seoses sellega, et Ukraina julgeolekuteenistus pidas kinni Maidani-vastaste kuritegudega seotud Olena Lukaši,» kirjutas Gitljanska oma Facebooki-lehel.

Aastatel 2013-2014 Mõkola Azarovi valitsuses justiitsministriks olnud Lukaš tagandati 27. veebruaril 2014.

Ukraina peaprokuratuur nõudis 28. veebruaris 2014 siseministeeriumilt ja julgeolekuteenistuselt, et Lukaš peetaks kümne päeva jooksul kinni kahtlustatuna seotuses Maidani meeleavaldajate tulistamiseks käsu andmisega 18.-22. veebruaril.

Sama aasta märtsis teatasid Euroopa Liit ja Kanada, et Lukaš on kantud kõrgete Ukraina ametnike nimekirja, kelle suhtes kehtestatakse finantssanktsioonid.

28. mail 2015 süüdistas Ukraina peaprokuratuur Lukašit riigi raha eriti suures koguses raiskamise vandenõus, kasutades ära oma ametiseisundit, samuti ametialases võltsimises, mis tõi kaasa rasked tagajärjed.

Lukaš kuulutati tagaotsitavaks 10. septembril 2015. Meedia andmetel viibis ta Venemaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles