Medvedev ei välista Vene lennuki huku põhjusena terrorirünnakut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Dmitri Medvedev
Vene peaminister Dmitri Medvedev Foto: SCANPIX

Vene peaminister Dmitri Medvedev tunnistas esmaspäeval, et Siinai lennukatastroofi võis põhjustada terrorirünnak.

«Terrorirünnak kui juhtunu võimalik põhjus on endiselt olemas,» ütles Medvedev riiklikule ajalehele Rossiiskaja Gazeta usutluses, millest avaldati esmaspäeva õhtul katkeid.

Uurimine lennukatastroofi põhjuste suhtes on endiselt pooleli, sõnas ta.

Peaminister selgitas otsust peatada lennud Egiptusesse Sharm el-Sheikhi ja tuua erilendudega ära seal puhkavad kümned tuhanded venelased.

«Otsus on selline: keegi ei taha kellegi puhkust ega nädalavahetusi ära rikkuda. Isikud, kes läksid sinna kindlaks perioodiks, jäägu selleks ajaks sinna ja tulgu seejärel tagasi, ent eriotstarbelisel viisil,» ütles Medvedev.

31. oktoobril kukkus Siinai poolsaarel alla Sharm el-Sheikhist Peterburi teel olnud Vene reisilennuk, hukkusid kõik 224 pardalolnut. Lennukatastroofi järel võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik, kes teatas, et ründas lennukit kättemaksuks Vene õhulöökide eest Süürias.

Suurbritannia, USA ja rahvusvahelised uurijad kahtlustavad, et lennukis plahvatas pomm, Egiptuse ametnike sõnul pole selle kohta veel tõendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles