Kanerva: Venemaa ei mõista Euroopa Liidu keelt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilkka Kanerva.
Ilkka Kanerva. Foto: SCANPIX

Venemaa ei mõista keelt, mida räägib Euroopa Liit, ütles Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) parlamentaarse assamblee president Ilkka Kanerva kohtumisel Ukraina ülemraada esimehe Volodõmõr Groismaniga.

Kanerva teatas, et Venemaa «püüab juurutada impeeriumipoliitikat ja saada tagasi üliriigi seisust» ning «ei mõista keelt, mida räägib Euroopa Liit».

«Üks Venemaa eesmärke on takistuste loomine, et Ukraina ei saaks juurutada euroopalikke väärtusi ja lõpetaks koostöö Euroopa Liiduga,» nentis Kanerva.

Ta nimetas OSCE parlamentaarse assamblee võtmeküsimuseks relvarahu saavutamist Ida-Ukrainas ja Kiievi täieliku kontrolli taastamist Venemaa-Ukrina piiril Donbassis ning siseriiklikke reforme.

«On erakordselt tähtis, et Euroopa jääks Venemaa-vastaste sanktsioonide kehtestamise ajaks ühtseks,» sedastas Kanerva.

Ülemraada esimees Groisman tänas assamblee esimeest «Ukrainale osutatava pideva tähelepanu ning põhimõttekindla ja objektiivse seisukoha eest» ning nimetas OSCE osa Donbassi olukorra lahendamisel «erakordselt konstruktiivseks».

Venemaa «eirab Minski lepetega võetud kohustusi», öeldi ühiselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles