Moskva uurijad: Egiptuse reisilennuki pomm asus tõenäoliselt salongis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Eelmisel kuul Egiptuses Siinai poolsaare kohal Vene turiste täis reisilennuki alla kukutanud pomm oli tõenäoliselt paigutatud masina salongi, mitte pagasiruumi, usuvad Vene uurijad.

Föderaalse Turvateenistuse töötajad ütlevad, et vraki analüüside põhjal võib väita: lõhkeseadeldis paigutati reisijaistme alla salongi tagaosa läheduses. Kommentaarides ajalehele Kommersant ütlesid uurijad, et pommi võis sinna panna ükskõik kes, kel oli lennukile enne õhkutõusu ligipääs – kas maapealne hooldustöötaja või keegi, kes viis pardale lennu ajal serveeritavat sööki.

Kremli-meelne tabloid Life News avaldas samal ajal video, milles näitab söestunud kohvrist, kus pomm võis peituda. Klipis, mis on ilmselt salvestatud esimese paari päeva jooksul pärast katastroofi, on näha, kuidas Vene päästetöölise sõnul on kohvril asuvad põletusjäljed kahtlased. «Veider – kohver, mis on ise ära põlenud. Ta pidi saama mingit sorti soojust,» ütleb ohvitser.

Pole teada, kas Life News sai klipi enda valdusesse alles äsja või pole otsustatud lihtsalt seda varem avalikustada. Agentuur Reuters teatas teisipäeval tundmatust mehest, kes ulatas Sharm el Sheikhis lennukit laadivale pagasikäitlejale kahtlase kohvri.

Metrojeti lend 7K9268 oli 31. oktoobri hommikul teel Sharm el Sheikhist Peterburi, kui plahvatas 20 minutit pärast õhkutõusu Siinai kõrbe kohal. Hukkus 224 inimest. Paar päeva hiljem võttis vastutuse terrorirühmituse Islamiriik (ISIS) Egiptuse haru. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles