Tšehhi peaminister nimetas Prahat terroristide transiitpunktiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi presidendilossi valvav korrakaitsja.
Tšehhi presidendilossi valvav korrakaitsja. Foto: Vit Simanek/AP/Scanpix

Tšehhi peaminister Bohuslav Sobotka ütles, et džihadistid on tõenäoliselt kasutanud nende riiki väravana Prantsusmaale.

«Tšehhi Vabariiki peetakse turvaliseks valikuks,» ütles Sobotka, lisades, et reisijad sellistest riikidest äratavad vähem tähelepanu kui terrorismist haaratud piirkondadest saabujad.

«Meie luureteenistused on andnud märku, et Prahat kasutatakse transiitpunktina,» vahendas uudisteagentuur ČTK Odolena Voda linnas kõnelnud peaministri sõnu. «Kuid see ei piirdu Tšehhi Vabariigiga.»

Prantsuse meedia on teatanud, et augustis Süüriast saabumisel vahistatud Reda Hame sõnul soovitati tal tulla Prantsusmaale just Praha kaudu. Prantsusmaal oli ta ülesandeks rünnata pehmeid sihtmärke nagu kontserdisaal.

Prantsuse meedia on teatanud, et augustis Süüriast saabumisel vahistatud Reda Hame sõnul soovitati tal tulla Prantsusmaale just Praha kaudu.

Ajakirjanduse andmeil sai ta selle soovituse Pariisi veresauna peakorraldajalt Belgia kodanikult Abdelhamid Abaaoudilt, kes hukkus kolmapäeval Pariisi eeslinnas Saint-Denis's politseihaarangus.

Tšehhi siseminister Milan Chovanec ei soostunud Sobotka väidetega, öeldes, et riik on viimastel kuudel rakendanud kõrgeid turvastandardeid, pöörates maksimaalset tähelepanu välismaalaste liikumisele läbi oma territooriumi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles