Uus-Meremaa uus lipukandidaat on selgunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Meremaa uue lipu kavand.
Uus-Meremaa uue lipu kavand. Foto: SCANPIX

Uus-Meremaa kinnitas täna praeguse rahvuslipu eelistatuimaks alternatiiviks kavandi, kus mustal ja sinisel taustal ilutsevad hõbedane sõnajalamotiiv ning Lõunaristi sümboliseerivad punatähed.

Reedel lõppenud referendumi ametlikud tulemused kinnitati pärast välismaal antud häälte kokkulugemist. Sõnajalamotiiviga lipukavandiga konkureeris veel neli kavandit.

Rahvahääletuse võitnud kavand läheb märtsis järgmises voorus kokku Uus-Meremaa praeguse riigilipuga, mis kujutab Briti Union Jacki ülemises vasakus nurgas.

Arvamusküsitluste põhjal peaks vana lipp teises hääletusvoorus siiski võitjaks tulema.

«Meie ees seisab ajalooliselt tähtis valik,» ütles asepeaminister Bill English. «Meil on nüüd aega kaaluda teineteise kõrval kaht lippu ja mõelda hoolega, missugune neist esindab meid rahvana paremini nüüd ja tulevikus.»

Lipureformi eesotsas on peaminister John Key, kelle sõnul on praegune lipp koloniaalajastu jäänuk, mis on liiga kergesti Austraalia lipuga segi aetav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles