Lõuna-Korea võitleb suitsiidiga: töötajad ronigu kirstu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Kõrgete enesetapunäitajatega kimpus oleva Lõuna-Korea firmad on leidnud probleemi jaoks uue ravi: nad sunnivad oma töötajaid osalema iseenda libamatustel.

Protsess näeb välja tõetruu: esmalt peab rühm töötajaid kirjutama hüvastijätu oma lähedastele, misjärel heidavad nad oma kirstudesse. Seal kaetakse nad mustade lintidega ja kallistavad iseenda portreepilti. Surmainglit kehastav mustas rüüs mees sulgeb seejärel kirstukaaned ning jätab personali oma surelikkuse ja elu üle mõtisklema.

Protseduuri korraldava Hyowoni tervisekeskuse juhi Jeong Yong-muni sõnul aitab säärane ravi inimestel endas selgusele jõuda. «Meie firma on alati julgustanud töötajaid muutma oma mõttemustreid, kuid tõelist murrangut oli raske tekitada,» rääkis korealane. «Mõtlesin, et kirstu sisse minemine oleks piisavalt šokeeriv kogemus, et see puhastaks täielikult nende vaimu, alustamaks värske ellusuhtumisega.»

Peaeesmärgiks on panna inimesi hindama seda elu, mis neil on. «Pärast kirstukogemust loodan ma olla oma tööasjades kirglikum ning veeta rohkem aega koos perekonnaga,» kommenteeris üks katsejänes Cho Yong-tae.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles