Rootsis süüdistatakse 16-aastast sisserändajat mõrvas ja vihakuriteos

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madu. Pilt on illustratiivne
Madu. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Rootsis esitati 16-aastasele poisile süüdistus mõrvas, mida käsitletakse vihakuriteona. Tapetu oli Rootsi mees, kelle kaela ümbert leiti surnud madu, kirjutab Iltalehti.

Juunis leidis Göteborgi politsei Bergsjöni linnaosas ühest korterist surnukeha. Naisereiietes mehe kaela ümber oli keeratud surnud madu. Esialgu arvasid politseinikud, et surnu on naine, ent hiljem osutus ohver 54-aastaseks meheks. Kolmapäeval kirjutas Rootsi kõmuleht Expressen, et kuriteos süüdistatakse 16-aastast üksinda Põhja-Aafrikast Rootsi rännanud noormeest. Teda süüdistatakse mõrvas ja tegu käsitletakse vihakuriteona.

Süüdistaja väitel on mõrva motiiv ohvri seksuaalne sättumus. Teist Põhja-Aafrikast üksinda Rootsi tulnud noorukit süüdistatakse kõnealusest kuriteost teatamata jätmises.

16-aastase nooruki sõnul kohtus ta ohvriga Göteborgi kesklinnas Brunnsparkenis. Poiss pidas uut tuttavat naiseks. Ohver olevat lubanud anda poisile süüa ja riideid.

Poiss läks koos uue tuttavaga tolle korterisse Bergsjösse, kus viimane olevat võtnud paruka peast ja nooruki sõnul ahvatlenud teda vahekorda astuma. 16-aastane väidab, et järgnenud intsidendis kukkus mees elutuna põrandale.

19-aastane süüdistatav möönab, et oli samuti korteris, kuid ei ole enda sõnul ohvri surmaga seotud.

Süüdistaja peamine tõend poiste vastu on video, mis leiti poiste telefonidest. See oli kustutatud, kuid politsei tehnikud suutsid selle taastada. Videol on näha maas lebavat ohvrit ja poisse, kes pakivad tema asju kottidesse.

Lisaks on süüdistaja väitel videolt kuulda, kuidas 16-aastane tapetut mõnitab ja vägisõnadega siunab. Sõnakasutus viitab ohvri seksuaalsele sättumusele.

Ohvri poiss-sõber ja kauane elukaaslane ütles politseile tunnistusi andes, et mõrva ohver ei ilmutanud kunagi huvi naiseks riietumise vastu.

«Nad [kahtlusalused noorukid] on ta ümber riietanud, et teda solvata või midagi sellist,» väitis poiss-sõber tunnistusi andes. 

Mõlemad kahtlustatavad on oma ütlusi uurimise ajal korduvalt muutnud. Ka on nad mitu korda teatanud erinevad nimed ja sünniajad.

«Ma ei suudaks kärbestki tappa», olevat 16-aastane väitnud esimestel ülekuulamistel. Hiljem möönis ta, et kasutas ohvri vastu vägivalda, muu hulgas lõi talle pudeliga pähe, kuid nooruki väitel teinud ta seda enesekaitseks.

Prokuröri sõnul peksti ohvrit rusikatega näkku, lisaks on teda pussitatud. Surma põhjus on kägistamine ja teadmata põhjusel pandi tema kaelale surnud madu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles