Iraan vabastas kaks julgeolekukaalutlustel arreteeritud naisadvokaati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani president Mahmoud Ahmadinejad
Iraani president Mahmoud Ahmadinejad Foto: SCANPIX

Iraan vabastas kaks naisadvokaati, kes peeti kinni eelmisel nädalavahetusel seoses julgeolekukaalutlustega. Kokku arreteeriti nädalavahetusel julgeoleku vastaste kuritegude tõttu viis advokaati.

Opositsioonijuhi Mir Hossein Mousavi veebileht Kaleme.com teatas, et vabastati Maryam Karbasi ja Roza Gharachorlu, vahendab AFP.

Teherani prokurör Abbas Jafari Dolatabadi süüdistas viit nädalavahetusel arreteeritud advokaati julgeoleku vastaste kuritegude toimepanekus ja islamivabariigi normide rikkumises riigist väljas.

Kolm advokaati, kellest üks on naine, on veel vahi all. Mõned arreteeritud advokaatidest on tuntud inimõiguste eest seisjana ja on kaitsnud poliitvange.

Iraanis on alates dissidentide mahasurumise algusest süüdistatud korduvalt ka mitmeid inimõiguste eest seisvaid advokaate. Alates 2009. aasta valimispettusekahtlusega presidendivalimistest on vahistatud mitmeid aktiviste, ajakirjanikke ja valitsust kritiseerinud inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles