Gruusia valitsusjuhiks on tõusmas senine asepeaminister

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giorgi Kvirikašvili.
Giorgi Kvirikašvili. Foto: Wikipedia.org

Gruusia parlamendienamusse kuuluvad seadusandjad nimetasid täna peaministrikandidaadiks asepeaministrist välisministri kohusetäitja Giorgi Kvirikašvili (48).

Parlamendienamuse liider Zviad Kvatšantiradze sõnul esitatakse Kvirikašvili kandidatuur juba täna presidendile, kes omakorda esitab ta parlamendile.

Vastavalt Gruusia põhiseadusele nimetab valitsusjuhi kandidaat seejärel parlamendile läbivaatamiseks oma kabineti ministrid. Kui parlament uuele valitsusele usaldust avaldab, kinnitab president selle oma seadlusega.

Kvatšantiradze kinnitas, et kõik uue valitsuse moodustamise protseduurid viiakse parlamendis lõpule 29. detsembriks.

Kvirikašvili on lõpetanud Thbilisi meditsiiniülikooli, Thbilisi riikliku ülikooli majanduse ja USA Illinois' ülikooli rahanduse erialal. Aastatel 2006-2013 juhtis ta Gruusia miljardärist ärimehele ja ekspeaministrile Bidzina Ivanišvilile kuuluvat Cartu panka.

Seejärel sai Ivanišvili liitlasest Gruusia majandusminister, 2015. aasta septembrist on ta aga töötanud välisministrina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles