Iraagi väed peavad Ramadis Islamiriigiga ägedaid lahinguid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi üksused Ramadis.
Iraagi üksused Ramadis. Foto: SCANPIX

Iraagi väed pidasid täna ägedaid lahinguid sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik džihadistidega, kes kaitsevad endist valitsuskompleksi Ramadi kesklinnas.

Valitsusväed murdsid teisipäeval jõulise pealetungiga läbi Islamiriigi kaitsest kesklinna ümbruses, kuid nende edasitungi on aeglustanud vastase snaiprid, teeäärsed pommid, lõksud ja enesetapuplahvatused.

Esialgu loodetud Ramadi kiire vallutamise mõte on maha maetud, kuid Iraagi terroritõrjeteenistuse eliitüksused ja armee on pikkamööda Anbari provintsi pealinna keskme poole liikumas.

Tänaseks jõudsid valitsusväed Hozi linnaosas asuva valitsuskompleksi juurde, mille tagasivõtmine oleks oluline samm Ramadi täieliku vallutamise poole.

«Praegu käivad Daeshi (Islamiriigi araabiakeelne lühend) ja Iraagi vägede vahel ägedad lahingud,» ütles politseikapten Ahmed al-Dulaimi.

Täna on langenud kaks Iraagi sõdurit ja üheksa on saanud haavata. Reedel kaotasid Iraagi väed Ramadis vähemalt kolm meest.

Iraagi võimude andmetel on Islamiriigi kaotused märksa suuremad, ainuüksi reedel sai surma 23 võitlejat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles