Ukraina astus sammu lähemale viisavabadusele ELiga

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult paremale: Euroopa Ülemkogu alaline president Herman Van Rompuy, Ukraina president Viktor Janukovitš ja Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso.
Vasakult paremale: Euroopa Ülemkogu alaline president Herman Van Rompuy, Ukraina president Viktor Janukovitš ja Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit ja ühenduse liikmeks pürgiv Ukraina panid paika eesmärgid, mille täitmise järel saavad Ukraina kodanikud viisavabalt Euroopa Liidus reisida.

Tegevuskavale kirjutasid alla Ukraina president Viktor Janukovitš, Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso ja euronõukogu alaline president Herman Van Rompuy Brüsselis, vahendas uudisteagentuur AFP.

Teekaardis välja toodud eesmärkide kohaselt peab Ukraina tugevdama piirikontrolli ning riigi migratsiooni- ja asüülipoliitikat ja tugevdama reisdokumentide turvalisust. Barroso kinnitas, et Ukraina peab eesmärgi saavutamiseks austama ka ELis kehtivaid demokraatia ja õigusriigi põhimõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles