Küsitlus: ligi 80 protsenti lätimaalastest ei soovi pagulaste tulekut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid läbi vee Lesbose saarele sumpamas, kuna nende paat sai kivisel rannikul kannatada.
Migrandid läbi vee Lesbose saarele sumpamas, kuna nende paat sai kivisel rannikul kannatada. Foto: SCANPIX

78,3 protsenti lätimaalastest ei poolda pagulaste vastuvõtmist, selgus päevalehe Neatkariga tellitud ja uuringufirma SKDS detsembris läbi viidud küsitluse tulemustest.

Arvamusuuringu tulemuste järgi leidis vaid 1,6 protsenti küsitletuist, et Läti peaks pagulased vastu võtma, 14,1 protsenti oli seisukohal, et seda tuleks pigem teha. 29,2 protsenti leidis, et pagulasi pigem ei tohiks vastu võtta, täiesti kindlalt oli selle vastu 49,1 protsenti vastanuist. Arvamus puudus kuuel protsendil küsitletutest.

Uuringust selgus ka, et kuigi kõrgemapalgalised küsitletud olid pisut tolerantsemad, oli ka nende enamus pagulaste vastuvõtmise vastu.  

Neatkariga märkis, et küsitlustulemuse erinevad valitsuse poliitikast, mis võib selgitada paljude poliitikute langevat populaarsusreitingut.

Läti on lubanud võtta vastu kuni 776 teistesse Euroopa Liidu liikmesriikidesse jõudnud põgenikku. Esimesed neist peaksid Läti meedia andmetel jõudma kohale veel talvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles