Kuveit mõistis surma kaks «Iraani spiooni»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Kuveidi kohus mõistis esmaspäeval surma kaks kohtualust, kes tunnistati süüdi Iraani kasuks spioneerimises ja rünnakute kavandamises Kuveidis.

Üks kohtualustest, Iraani kodanik, mõisteti süüdi tagaselja. Lisaks kahele surmamõistetule mõistis kohus süüdi 24 Kuveidi šiiiti, kellest ühele määrati eluaegne ja 19-le 5-15-aastane vanglakaristus. Ühele kohtualusele määrati rahatrahv, kolm mõisteti õigeks.

Kohtualused tunnistati süüdi ka Liibanoni šiiitliku liikumise Hizbollah kasuks spioneerimises.

Kuveidi võimud teatasid eelmise aasta augustis Iraaniga seotud rakukese purustamisest ning suures koguses relvade, lõhkeainete ja laskemoona konfiskeerimisest.

Iraani ja Pärsia lahe maade suhted on teravalt pingestunud pärast šiiitliku vaimuliku hukkamist Saudi Araabias ning sellele järgnenud rünnakuid Saudi diplomaatiliste esinduste vastu Iraanis. Kuveit kutsus rünnakute järel Iraanist koju oma suursaadiku ning avaldas Teherani suursaadikule protesti.

Kuveidi ligi 1,3 miljoni suurusest elanikkonnast umbes kolmandiku moodustavad šiiidid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles