Stockholmi noortefestivali teismeline ahistaja arreteeriti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortefestivali külastajaid 2011. aastast.
Noortefestivali külastajaid 2011. aastast. Foto: Wikipedia

Eile öösel arreteeris Rootsi politsei 15. aastase noormehe, keda süüdistatakse kahe 14. aastase tüdruku ahistamises mullusuvise Stockholmi muusikafestivali ajal. Noorteüritusel aset leidnud arvukad seksuaalrünnakud tulid ilmsiks alles möödunud nädalavahetusel kui ajaleht Dagens Nyheter neist pärast aastavahetuse Kölni rünnakuid kirjutas.

Stockholmi politsei pressiesindaja Varg Gyllander kinnitas, et viiepäevase festivali «We are Sthlm» ajal pandi toime suurel arvul seksuaalrünnakuid. Gyllander tunnistas, et politsei pidanuks vahejuhtumitest kohe teatama ning eitas ajalehe väiteid, nagu oleks neist vaikitud, kuna kahtlusalused olid välismaalased.

«Ilmselt oleksime pidanud sellest rääkima,» ütles Gyllander. «Kuid kahtlusaluste etnilist kuuluvust ei oleks me maininud.»

Ka Saksa politseid on kritiseeritud selle eest, et nad ei teatanud viivitamatult Kölni intsidentidest, kus ründajad olid võimude ja tunnistajate sõnul valdavad araablased ja põhja-aafriklased.

Gyllander ei osanud muusikafestivali väidetavate ründajate etnilist tausta kinnitada, kuid tunnistas, et nende seas oli noormehi, kes ei olnud Rootsist pärit.

Stockholmi linnavalitsuse ürituste osakonna juht Roger Ticoalu, ütles, et suur osa kinnipeetuist oli pärit Afganistanist ning paljudel neist olid asüülitaotlejatele välja antavad ajutised isikutunnistused.

Ticoalu sõnul esitas paarkümmend teismelist tüdrukut avalduse seksuaalrünnaku kohta ning umbes 200 kahtlusalust peeti kinni ja eemaldati festivali territooriumilt. Ticoalu lisas, et juba 2014. aastal said festivali organiseerijad teateid noormeeste ja poiste süstemaatilistest rünnakutest tüdrukute vastu. 2015. aastal tugevdati turvameetmeid, kuid olukord muutus sellest hoolimata hullemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles