Taiwani ajaloolised presidendivalimised võitis naine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demokraatliku Progressipartei toetaja tähistamas valimisvõitu.
Demokraatliku Progressipartei toetaja tähistamas valimisvõitu. Foto: SCANPIX

Kuigi veel pole Taiwani presidendivalimiste ametlikke tulemusi avalikustatud, tunnistas valitseva Rahvapartei kandidaat Eric Chu valimiskaotust oma pearivaalile Tsai Ing-wenile.

Tsai Ing-wen valimas.
Tsai Ing-wen valimas. Foto: NICOLAS DATICHE/SIPA/NICOLAS DATICHE/SIPA

«Me kaotasime,» tunnistas umbes 30-protsendilise toetusega Chu. «Me ei teinud piisavalt tööd ega täitnud valijate ootusi,» lisas Chu, kes teatas, et astub erakonnajuhi kohalt tagasi.

Valimisi on võitmas opositsioonilise Demokraatliku Progressipartei kandidaat Tsai, kellest saaks saareriigi esimene naispresident. Viimastel andmetel on ta kogunud ligi 60 protsenti häältest.

Võidukõnes hoiatas Tsai Hiinat, kes peab Taiwani üheks oma provintsiks, saareriigi allasurumise eest. «Meie demokraatlikku süsteemi, rahvuslikku identiteeti ja rahvusvahelist ruumi tuleb respekteerida. Igas vormis allasurumine kahjustab väinaüleste suhete stabiilsust,» ütles Tsai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles