Cameron ja Merkel: ELi reformimiseks on vaja teha rohkem tööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister David Cameron ja Saksamaa kantsler Angela Merkel.
Briti peaminister David Cameron ja Saksamaa kantsler Angela Merkel. Foto: Scanpix/AFP

Briti peaminister David Cameron ja Saksa kantsler Angela Merkel rõhutasid eile, et Londoniga Euroopa Liidu reformimise kokkuleppe saavutamiseks on vaja teha rohkem tööd.

«Ühendkuningriigi läbirääkimiste osas rõhutasid nad, et alates detsembrikuisest Euroopa Ülemkogust on tehtud edusamme ja üle kogu ELi on olemas siiras hea tahe tegeleda briti rahva muredega kõigis neljas valdkonnas,» seisis Downing Streeti avalduses pärast Cameroni ja Merkeli telefonivestlust.

«Mõlemad olid seisukohal, et enne veebruarikuist Euroopa Ülemkogu tuleb õigete lahenduste leidmiseks teha rohkem tööd.»

Rände teemal olid Cameron ja Merkel ühel meelel, et tugev Euroopa välispiir ja lähedane koostöö Türgiga on elutähtsad.

Cameron loodab saavutada Ülemkogul Brüsseliga kokkuleppe reformipaketis, mis võimaldaks tal alustada kampaaniat ELi jäämise toetuseks enne Suurbritannia eelseisvat referendumit.

Briti valitsus soovib ELilt reforme neljas valdkonnas. Lisaks sotsiaaltoetuste piiramisele ELi sisemigrantidele nelja esimese Suurbritannias veedetud aasta jooksul nõuab London väljajäämist «üha tihedamast liidust,» rahvusparlamentide rolli tugevdamist ning kaitset eurotsooni mittekuuluvatele ELi liikmesmaadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles