Putin: meie ei liiguta tuumarelvi NATO riikide naabrusse

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Vladimir Putin.
Venemaa peaminister Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Vene peaminister Vladimir Putin teatas eile, et nende riik ei kavatse liigutada taktikalisi tuumarelvi NATO riikide naabrusse ja süüdistas läänt selles küsimuses pingete kütmises, vahendab uudistevõrk AFP.


CNNi saates «Larry King Live» esinenud Putin ütles: «Meie ei ole need, kes liigutavad oma rakette teie territooriumi poole.»

Ajaleht Wall Street Journal kirjutas kahe päeva eest viitega anonüümsetele USA ametnikele, et Venemaa kolis vaid mõne kuu eest taktikalisi tuumarelvi mõne kilomeetri kaugusele NATO riikide piiridest.

Putini väitel kavatsevad lääneriigid koguda hoopis nende piiri naabrusse rakette, põhjendades seda Iraani tuumaohuga. «Sellist ohtu praeguse seisuga ei eksisteeri,» teatas Putin.

Venemaa president Dmitri Medvedev hoiatas teisipäeval, et kui Venemaa ja lääs ei suuda uue Euroopa raketikilbi osas omavahel kokkuleppele jõuda, võib see viia uue võidurelvastumiseni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles