Küsitlus: sakslased on pöördumas Merkeli vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: Reuters/ScanPix

40% sakslastest leiab, et kantsler Angela Merkel peaks oma liberaalse pagulaspoliitika tõttu tagasi astuma, vastupidisel arvamusel on 45,2%, selgus reedel ajakirja Focus avaldatud uurimusest.

Sakslaste meelsus on pöördumas kantsleri pagulaspoliitika vastu ajal, mil inimesed pelgavad, et Saksamaa ei suuda rekordilise põgenikevooluga toime tulla. Mullu saabus Saksamaale ligi 1,1 miljonit põgenikku.

Küsitletutest, kes kuuluvad Merkeli juhitud konservatiivide ridadesse, nõuab kantsleri tagasiastumist pea 27%. Instituudi Insa 22.-25. jaanuarini läbi viidud uuringus küsitleti 2047 inimest.

Merkel sõlmis neljapäeva hilisõhtul oma vasakpoolsete koalitsioonipartneritega leppe asüülipoliitika karmistamiseks. Lepe näeb muu hulgas ette Põhja-Aafrikast saabunute tagasisaatmise ning perekondade taasühendamise edasilükkamist.

Neljapäeval teatas asekantsler Sigmar Gabriel, et Saksamaa liigitab Alžeeria, Maroko ja Tuneesia ohututeks lähteriikideks. Otsus lihtsustab neist riikidest pärit sisserändajate varjupaigataotluste tagasilükkamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles