Medvedev eitab pagulasteprobleemi tekitamist Soome piiril

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistanist ja Pakistanist pärit asüülitaotlejad Soome-Vene piiril ootamas luba siseneda Salla piiripunkti kaudu põhjanaabrite juurde.
Afganistanist ja Pakistanist pärit asüülitaotlejad Soome-Vene piiril ootamas luba siseneda Salla piiripunkti kaudu põhjanaabrite juurde. Foto: Scanpix/AFP

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev nimetas jamaks oletusi, et migrantide voog Venemaa-Soome piiril on Venemaa välispoliitika osa.

«Jutud sellest, et see on meie välispoliitika osa või meie korraldatud, on lihtsalt jama,» ütles Medvedev reedel Soome peaministri Juha Sipiläga peetud läbirääkimiste järel antud pressikonverentsil.

Ta rõhutas, et Euroopa Liit peab ise otsustama, millist rändepoliitikat see ajab.

«Rääkides migrantidest, kes saabusid Venemaa kaudu, me ei saa nende liikumist keelata, sest see rajaneb Euroopa inimõiguste konventsioonile ja Venemaa põhiseadusele. Pealegi ei ole neid inimesi rohkem kui tuhatkond, Rootsist on teie riiki selliseid tulnud oma 30 000,» ütles Medvedev.

Seejuures märkis Venemaa peaminister, et Euroopa rändekriisi põhjusi ei maksaks otsida Venemaalt.

«Ütlen veelkord: kriisi juur on Lähis-Idas ja loomulikult neis reeglites ja protseduurides, mille on kinnitanud Euroopa Liit,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles