Sakslased on asunud Kölni rünnakute järel agaralt relvi kokku ostma (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pipragaas.
Pipragaas. Foto: SCANPIX

Sakslased on hakanud rohkem kokku ostma relvi ja enesekaitsevahendeid, viimaste nädalate jooksul on müük mõned piirkonnas kasvanud kuni kolmekordselt.

«Inimesed ei tunne end enam turvaliselt, muidu nad ei ostaks nii palju asju kokku,» teatas üks Nordrhein-Westfalen‎i liidumaa relvamüüja Deutche Wellele.

Viimase paari nädala jooksul on tema ja paljud teised müüjad müünud keskmiseks kolm korda rohkem gaasi-, raketipüstol. Enne aastavahetusel toimunud Kölni seksuaalrünnakuid polnud relvamüük sedavõrd agar.

Ka on sakslased hakanud relvalubasid eelnevast rohkem taotlema, ning kuigi tingimused nende saamiseks on riigis karmid, on Saksamaal olemas nn väike relvaluba, mida on lihtsam saada. Väikse relvaloa omamisel võib gaasi- ja raketipüstoleid kaasas kanda kodust väljaspool.  Küll on võimud juba teatanud, et ka väikse relvaloa saavad kätte vaid plekitu minevikuga isikud, kes peavad olema vanemad kui 18-aastased.

«Kölnis elav sotsiaalmeediaekspert Felix Beilharz sõnas DW-le, et sakslaste kasvavat relvahuvi iseloomustab ka nende internetikäitumine. Jaanuaris otsiti Google’is vähemalt tuhat protsenti varasemast rohkem, kuidas relvaluba saada,» ütles Beilharz.

Lisaks on nädalate kaupa ette välja müüdud enesekaitsekursused – aasta aega tagasi see aga nii polnud.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles