Galerii: Austraalias vallutasid tänavad alasti ratturid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Melbourne’i tänavatel toimus täna traditsiooniline rattamaraton, mille teeb eriliseks fakt, et rattusid läbivad 15-kilomeetrise distantsi alasti.

2004. aastast alates toimunud ürituse eesmärgiks on avaldada meelt maailma naftasõltuvuse vastu ja tõmmata tähelepanu ratturite õigustele.

Riiete kandmine oli vabatahtlik ning osalejaid julgustati sõitma nii paljalt kui kellelgi julgust jagust («As bare as they dare»). Üritusest võttis osa ligikaudu 200 jalgratturit, kellest pooltel oli ainsaks kehakatteks kiiver.

Ülemaailmset alasti ratturite üritust on korraldatud nii Melbourne’is kui ka mujal riikides mitmeid aastaid ning seda peetakse suurimaks alasti protestiaktsiooniks üle maailma.

Mõned ratturid olid oma kehadele maalinud ka erinevaid hüüdlauseid alates keskkonna päästmisest kuni erinevate kehade aktsepteerimise teemani.

Sõidumarsruut avalikustatakse vaid päev enne ürituse toimumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles