Brjanski oblastis hammustas marutaudis koer 18 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venemaa Brjanski oblastis Suražis hammustas marutaudis koer pea 20 inimest, teatas täna Venemaa juurdluskomitee Brjanski osakond. Päev varem oli marutaudis kass rünnanud Rostovi oblastis viit inimest.

«Kaheksateist Suraži elanikku, sealhulgas neli alaealist said hammustada marutaudis koera käest,» öeldi pressiteates.

Loom saadi kätte ja hukati. Veterinaarid tuvastasid tal marutaudi viiruse.

Juurdluse tulemuste alusel antakse hinnang linnas hulkuvate ja peetavate loomade eest vastutavate ametnike tegutsemisele.

Eelnevalt teatati, et Rostovi oblasti Orlovi rajooni Ostrovjanski talus hammustas viit inimest marutaudis kass.

«Rajooni veterinaarteenistusse pöördusid mees ja naine, kes rääkisid, et neid hammustas hulkuv ruuge kass - veterinaaride brigaad sõitis kohale,» teavitas oblasti veterinaarjaama pressikeskus.

Järgmisel päeval pöördus veterinaaride poole veel kolm talu elanikku, kes olid samuti loomalt hammustada saanud. Viimane pöördunu ütles, et lõi kassi malakaga maha.

Praegu on kõik kannatanud marutõveravil, asulas vaktsineeriti sundkorras kõik loomad - 170 hobust, 560 koera-kassi, väike- ja suursõralised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles