Õnnelinna noored emad tulevikust masenduses (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored emad ja kohalikud aktivistid: Julia Nikišina (vasakult kolmas), Natalja Šehovtsova (vasakult neljas) ja Viktoria Nikotina (vasakult viies). Vasakult esimesed kaks on samuti aktiivsed kohalikud vabatahtlikud Anastassija Tsepljajeva ja Mihhail Jarošenko.
Noored emad ja kohalikud aktivistid: Julia Nikišina (vasakult kolmas), Natalja Šehovtsova (vasakult neljas) ja Viktoria Nikotina (vasakult viies). Vasakult esimesed kaks on samuti aktiivsed kohalikud vabatahtlikud Anastassija Tsepljajeva ja Mihhail Jarošenko. Foto: Jaanus Piirsalu

«Võimatu on elu planeerida, kui pole võimalik sõja tõttu tööd leida,» kurdavad mulle nagu ühest suust kolm lapsepuhkusel olevat sõbrannat Ida-Ukraina sõjapiirkonnast Štšastja linnakesest. Vaatamata nimele (see tähendab õnne) pole selles linnakeses elada juba ammu mingi õnn.

Štšastja elanikel on töö poolest isegi suhteliselt vedanud, sest linna servas asub Ukraina kõige tuntumale oligarhile Rinat Ahmetovile kuuluv elektrijaam, mis varustab elektriga nii Ukraina kontrolli olevat Luganski oblasti osa kui ka separatistide hõivatud ala. Süsi, kusjuures, saadavad elektrijaama separatistide kontrollitavad kaevandused.

Elektrijaam annab linnas tööd paljudele ning sõjapiirkonna kohta väga kõrge palga eest. Lihttöölise palk algab 5000 grivnast.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles