Egiptus süüdistas peaprokuröri tapmises Hamasi ja Islamivennaskonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina Hamasi võitlejad
Palestiina Hamasi võitlejad Foto: SCANPIX

Kairo süüdistas pühapäeval Palestiina islamistlikku liikumist Hamas, et see oli koos keelustatud Moslemivennaskonnaga seotud Egiptuse peaprokuröri Hisham Barakati tapmisega eelmisel aastal.

«See vandenõu viidi täide Moslemivennaskonna korraldusel tihedas koostöös Hamasiga, mis mängis peaprokuröri tapmises algusest lõpuni tähtsat rolli,» ütles siseminister Magdy Abdel Ghaffar ajakirjanikele.

Ministri sõnul õpetas Hamas Moslemivennaskonna liikmeid Gazas operatsiooniks, mis nõudis mullu juunis 65-aastase Barakati elu.

Ghaffar ütles, et peaprokuröri mõrva uurimise käigus on kinni võetud mitukümmend inimest.

«Hamas koolitas, valmistas ette ning jälgis (mõrva) elluviimist,» väitis minister.

Tegemist oli esimese kõrge Egiptuse ametniku tapmisega viimase 25 aasta jooksul.

Moslemivennaskond eitab seotust peaprokuröri tapmisega, kuigi Egiptuse valitsus peab liikumist vastutavaks pea kogu poliitilise vägivalla eest riigis.

Ka Palestiina islamiliikumine Hamas tõrjub Egiptuse süüdistust. Kairo süüdistused on «alusetud ega pole kooskõlas Hamasi ja Kairo vaheliste suhete suunal tehtavate püüdlustega», ütles liikumise pressiesindaja Sami Abu Zuhri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles