Leedu saatis riigist välja kolm Vene teleajakirjanikku (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa rahvusliku ühtsuse päeva tähistamine Krimmis.
Venemaa rahvusliku ühtsuse päeva tähistamine Krimmis. Foto: SCANPIX

Leedus vahejuhtumeid põhjustanud Vene teleajakirjanikud on kuulutatud soovimatuteks isikuteks ja neil palutakse riigist lahkuda, ütles julgeolekuameti esindaja eile. Täna varahommikul lahkus kolm neist riigist, aga neljas on kadunud, ütles piirivalve.

«Kolm inimest lendas täna hommikul kella ühe paiku Moskvasse. Vilniuse politsei migratsioonikomisjon andis neile käsu Leedust lahkuda,» ütles piirivalve pressiesindaja Giedrius Mišutis täna BNS-ile.

Leedus vahejuhtumeid põhjustanud Vene teleajakirjanik Pavel Zarubin ja tema võttemeeskond kuulutati riigi julgeoleku ohustamise tõttu soovimatuteks isikuteks ja neil paluti riigist lahkuda, oli eile öelnud julgeolekuameti esindaja.

Vene riikliku telekanali Rossija ajakirjanik Zarubin ütles oma kodutelevisioonile Vilniusest telefoni teel, et migratsiooniamet jälgib, et venelased järgmise lennuga Leedust lahkuksid.

«Ametlikuks põhjuseks, mille nad meile esitasid, on oht riigi julgeolekule,» ütles ajakirjanik.

Leedu politsei ja ajakirjanduse sõnul põhjustasid venelased Vilniuses ja Trakais vahejuhtumeid katsetega siseneda Vene opositsionääride kogunemisele.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles