Rootsi «Doktor Anaal» kaotas arstilitsentsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsis tühistati arstilitsents vastuolulisel arstil, kes jõudis tuntuseni oma kahtlaste meetodite abil: nimelt ravis ta kõikvõimalikke valusid ja hädasid läbi «anaalmassaaži». 

Nii Rootsis, Norras kui Taanis tegutsenud mees on viimase rohkem kui kümne aasta jooksul saavutanud oma ravivõtetega kurikuulsuse. Esimest korda reklaamis ta oma tehnikat aastal 2003, mil ravis ühe vanainimese pea- ja seljavalu tolle pärakut masseerides. Rootsi arstid on tehnikat algusest peale kritiseerinud ja kahtlaseks nimetanud – näiteks põhjusel, et massaaži kaudu ei ulatu doktor ühegi lihase ega organini, mida plaanib mõjutada.

Arst on omalt poolt väitnud, et tema lähenemine toimib ja ta on nõnda edukalt ravinud ligi tuhandet patsienti. Korduvatest hoiatustest hoolimata oli tal seni lubatud oma praksist jätkata.

Oma hüüdnime «Doktor Anaal» teenis arst Taanis pärast seda, kui tekitas patsiendile tuimestavat süsti teha üritades kopsurebendi. Doktori advokaadi sõnul plaanib mees ka nüüdse otsuse edasi kaevata. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles