Läti: Venemaa reaktsiooni NATO idatiiva tugevdamisele on raske mõista

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti sõjaväelased NATO õppustel
Läti sõjaväelased NATO õppustel Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Läti jätkab relvajõudude arendamist ja ei ähvarda mingil moel Venemaad, kelle reaktsiooni NATO jõupingutustele tugevdada oma idatiiba on raske mõista, ütles kaitseminister Raimonds Bergmanis usutluses BNSile.

Bergmanis vastas küsimusele Venemaa võimalikust reaktsioonist NATO idatiiva tugevdamisele, et allianss teeb, mida ta peaks tegema.

«Me investeerime arvestatavaid summasid kaitsevõime arendamisse ja liitlaste vägede paigutamisse regiooni. Me arendame siin oma vägesid ja ei kujuta mingil moel Venemaale ohtu,» lausus kaitseminister.

Bergmanise sõnul on Venemaal palju suuremad võimalused oma relvajõududesse investeerida. Ta tänas Läti valitsust ja rahvast kaitse-eelarve suurendamise eest, toonitades, et seda tuleb mõistlikult kasutada.

«Me arendame oma võimekusi iga päev ja jätkame seda. Me hoolime oma riigi kaitsest ja kollektiivkaitsest. Raske on ennustada, kuidas Venemaa sellele reageerib. Sellest hoolimata on meie ülesanne arendada oma vägesid ja jätkata heidutuspoliitikaga,» ütles kaitseminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles