Venemaa lubas jätkata Süürias terrorisihtmärkide pommitamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene õhurünnak Süürias.
Vene õhurünnak Süürias. Foto: SCANPIX

Venemaa jätkab Süürias terrorisihtmärkide ründamist, kinnitas asekaitseminister Nikolai Pankov teisipäeval Süürias mõni tund pärast teadet, et suurem osa Vene vägedest viiakse Süüriast ära.

«Saavutati teatavad tulemused. Ilmus tegelik väljavaade lõpetada aastatepikkune vastasseis ja vägivald. Ent võidust terrorismi üle on veel vara rääkida. Vene lennuväel on ülesanne jätkata terrorisihtmärkide ründamist," ütles Pankov Süürias Hmeimimi õhujõudude baasis pidulikul üritusel seoses väegrupile püstitatud ülesande täitmisega.

Ta meenutas, et relvarahu ei laiene mingil viisil Islamiriigile, Al-Nusra Rindele ja teistele organisatsioonidele, mida ÜRO julgeolekunõukogu terroristlikeks peab.

Aseminister märkis seejuures, et kõikide püstitatud ülesannete ülitõhus täitmine võimaldas Vene lennukirühmal koos Süüria valitsusvägedega põhjustada terroristidele märkimisväärset kahju, lõhkuda nende juhtimine ja õõnestada majandust.

«Tänu sellele õnnestus tõhustada Süüria valitsusvägede edasiliikumist ja vabastada üle kahesaja asula," rõhutas aseminister.

Isikkoosseisu rivistusel anti silma paistnud sõjaväelastele üle Venemaa ja Süüria aumärgid. Talitusel osales ka Süüria kindralstaabiülem kindral Ali Abdullah Ayyoub.

Venemaa alustas mullu 30. septembril Süürias õhurünnakuid president Bashar al-Assadi toetuseks, paigutades riiki mitmetuhandepealise väekontingendi ja umbes 50 lennukit. Moskva viis hiljem pärast Vene sõjalennuki allatulistamist Süüria-Türgi piiril riiki ka õhutõrje raketisüsteemid S-400.

Vene õhurünnakud päästsid Assadi režiimi kokkuvarisemisest.

Lääne, Süüria opositsiooni ja nende toetajate sõnul on Venemaa korraldanud õhurünnakuid peamiselt mõõdukate opositsioonirühmituste vastu, ehkki lubas võidelda Süürias terrorirühmitustega. Lisaks on Venemaad süüdistanud palju tsiviilohvreid nõudnud «vaippommitamises".

President Vladimir Putin teatas eile õhtul, et andis käsu Vene väegrupi põhiosa väljaviimiseks Süüriast alates tänasest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles