USA karmistab veelgi Põhja-Korea sanktsioone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama.
USA president Barack Obama. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama teatas kolmapäeval, et andis käsu Põhja-Korea sanktsioonide karmistamiseks seoses viimase aja tuuma- ja raketikatsetustega, teatas Valge Maja.

Pressesindaja Josh Earnesti sõnul on uued sanktsioonid kooskõlas ÜRO Julgeolekunõukogu seisukohtade ja Ühendriikide liitlaste ees võetud kohustusega hoida Põhja-Koread surve all. Earnesti kinnitusel jätkavad USA ja liitlased Põhja-Korea survestamist senikaua, kuni riik hakkab täitma oma rahvusvahelisi kohustusi.

Põhja-Korea korraldas 6. jaanuaril neljanda tuumakatsetuse ja 7. veebruaril ballistilise raketi katsetuse, mis vallandasid rahvusvahelise kogukonna pahameeletormi.

Märtsi algul kehtestas ÜRO Julgeolekunõukogu Pyongyangile seni rangeimad sanktsioonid hiljutise tuuma- ja kaugmaaraketi katsetuse eest.

Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni sõnul kavatseb riik lähiajal veel katsetada tuumalõhkepäid ja mitmeid erinevaid ballistilisi rakette. Katsetused parandavad Kimi sõnul Põhja-Korea «tuumarünnakuvõimet».

Põhja-Korea mõistis kolmapäeval propagandamaterjalide varguse üles tunnistanud USA tudengi riigivastaste kuritegude eest 15 aastaks sunnitööle. Uudisteagentuur Xinhua edastas napisõnalises uudises Pyongyangist, et otsuse langetas Põhja-Korea ülemkohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles