Video: Kanada vangid põgenevad helikopteriga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Peaaegu kolm aastat pärast intsidenti jõudsid avalikkuse ette kaadrid dramaatilisest hetkest, kuidas Kanadas Quebecis põgenesid kaks vangi, kasutades selleks kaaperdatud helikopterit.

2013. aastal valminud klipi autoriteks on  vangivalvurid ning see ilmus nüüd lagedale seoses teise, uuema kohtuasjaga ühe põgeniku üle.

Kaks vangi – Benjamin Hudon-Barbeau ja Danny Provencal – põgenesid St. Jerome`i vanglast 2013 märtsis. Nad kasutasid selleks kahte kaasosalist, kes rentisid helikopteri, ähvardasid pilooti relvaga ja sundisid teda vangla kohale lendama.

Videost on näha, kuidas meestel on raskusi mööda köit ronimisega. Lõpuks lendas masin ära hetkel, kui nad veel selle küljes rippusid. Vangivalvurite sõnul ei saanud nad sekkuda – teadmata, kes on veel kopteri pardal ja kas nad on relvastatud. «Ainult filmides saad sa helikopteri püstoliga alla tulistada,» lausus kohaliku valvurite liidu esindaja Mathieu Lavoie.

Põgenikud arreteeriti uuesti vaid paar tundi hiljem. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles