Gruusia julgeolek: ISISe koosseisus sõdib kuni 50 grusiini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe võitlejad.
ISISe võitlejad. Foto: SCANPIX

Äärmusrühmituse ISIS ridades sõdib Süürias ja Iraagis kuni 50 Gruusia kodanikku, öeldi Gruusia julgeolekuteenistuse ettekandes.

Täna parlamendile esitatud julgeolekuteenistuse aseülema Levan Izoria ettekandes märgiti, et viimase aasta jooksul rakendas teenistus ennetusmeetmeid, et vältida Gruusia kodanike Süüriasse ja Iraaki siirdumist.

«Gruusia julgeolekuteenistus vahetab partnermaadega pidevalt teavet Islamiriigi terrorirühmitusse kuuluvate ja sellega sidet pidavate isikute kohta, samuti välismaalaste kohta, kes üritavad Gruusia kaudu Iraaki või Süüriasse pääseda,» edastas teenistus.

«Gruusia piiril on peetud kinni 1286 sellist tegelast, 1014 välismaalasel keelati Gruusiasse sisenemine. 40 juhul takistati operatiivteabele tuginedes Gruusia kodanike sõitmist Süüria ja Iraagi kodusõjapiirkonda,» seisis ettekandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles