Purjekalt Krusenstern leiti narkootikume

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljamastiline Krusenstern Hamburgi sadamas.
Neljamastiline Krusenstern Hamburgi sadamas. Foto: Wikimedia

Kunagi Tallinna merekoolile kuulunud purjeka Krusensterni pardalt leidis Venemaa Kaliningradi toll erinevaid narkootikume.

«Kompleksse uurimis- ja jälitustoimingute käigus selgus, et mõned purjeka Krusensterni meeskonna liikmed tarvitavad narkootikume ja hoiavad neid laevapardal,» teatas Venemaa tolli operatiivosakonna pressiesindaja Irina Artemova Interfaxile.

Selle fakti kontrollimiseks toimus laeval põhjalik läbiotsimine, mille tulemusel leiti ühe meeskonnaliikme kajutist marihuaanat. Selle omaniku sõnul soetas ta keelatud ainet isiklikuks otstarbeks.

Ühest tehnoruumist aga leiti enam kui 50 annust heroiini kogukaaluga 4, 35 grammi. Selle narkootikumi omanikku pole õnnestunud välja selgitada.

Kunagi Tallinna merekooli lipulaevaks olnud neljamastiline parklaev ehitati 1926. aastal Saksamaal. Tegemist oli õppelaevaga, mis mahutas kuni 40 kadetti. Praegu seilab laev Vene lipu all ja kuulub Kaliningradi mereakadeemiale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles