Tudeng plaanis end Rootsis õhku lasta (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseinikud Stockholmi keskraudteejaama juures patrullimas.
Rootsi politseinikud Stockholmi keskraudteejaama juures patrullimas. Foto: SCANPIX

11. veebruaril kinni peetud 20-aastast meest süüdistatakse Rootsis terrorirünnaku ettevalmistamises.

Prokuratuuri kinnitusel oli tudengil kavatsus lasta end õhku ja tekitada sellega riigile tõsist kahju. Prokurör ei täpsustanud, millal, kus ja kuidas oleks lõhkeseadeldist kasutatud.

Teadaolevalt plaanis mees valmistada lõhkekeha, mida sarnaneks pommiga, mida kasutati 2013. aastal Ameerika Ühendriikides Bostoni maratoni ajal toimunud pommiplahvatuses.

Politsei leidis kahtlusaluse kodust läbiotsimise käigus pommi valmistamiseks ka vajalikke materjale. Prokuratuuri väitel otsis kahtlusalune internetist infot ka pommivalmistamise ning islamiäärmuslaste korraldatud rünnakute kohta.

Kahtlusalune eitab süüd. Prokuratuuri väitel tunnistas mees aga oma sugulastele, et ta soovib end jumala nimel tappa ning tal on kavas korraldada midagi just Rootsis. Ka ülekuulamisel väitis kahtlusalune uurijatele, et ta soovis saada märtriks.  

Ka on teada, et sama mees peeti 2015. aasta juunis kahel korral kinni Türgis, mõlemal korral saadeti ta tagasi Rootsi. Prokuratuur usub, et mehel oli kavatsus reisida Türgi kaudu Süüriasse ja ühineda äärmusrühmituse ISIS ridadega. Kahtlusalune eitab seda.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles