USA ajaleht avaldas Trumpi vastu suunatud «esikülje»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump
vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump Foto: SCANPIX

USA ajaleht Boston Globe avaldas pühapäeval Donald Trumpi vastu suunatud satiirirubriigis tulevikulehe «esikülje» ja nõudis juhtkirjas, et vabariiklased peataksid ärimagnaadi.

«Esikülje» kuupäevaks oli märgitud 2017. aasta aprill ja sellel kujutati mitmesuguseid koledusi, mis ajalehe hinnangul juhtuvad, kui Trump peaks riigipeaks saama.

Ühes küljel asuvatest artiklitest kirjeldatakse massilisi väljasaatmisi, mis põhjustavad ajalehe väitel rahvarahutusi ja toovad kaasa üleriigilise liikumiskeelu kehtestamise. Teises kirjeldatakse kaubandussuhete katkemist Hiina ja Mehhikoga ning kolmandas nimetab Trump oma koera Hiina presidendi Xi Jinpingi naise järgi Peng Liyuaniks.

«Ma ei saa aru miks ta nii solvus, ma ju armastan nunnusid kutsikaid ja naisi. Ma ju ei säutsunud fotot rotveilerist, kelle nimi on Merkel,» kirjutati artiklis «tsiteerides» Trumpi.

Väljaande juhtkirjas avaldatakse arvamust, et kuigi Trumpi võit pole kuigi tõenäoline, tuleb tema vastu sellest hoolimata aktiivselt tegutseda. Ühtlasi nimetatakse Trumpi ettekujutust Ühendriikidest ebaameerikalikuks ja äärmiselt häirivaks.

Associated Pressi andmeil on pärast Coloradot Trumpil 743, Cruzil 545 ja John Kasichil 143 delegaadi toetus. Trumpil on veel võimalus koguda kindlalt vabariiklaste presidendikandidaadiks saamiseks vajaminevad 1237 delegaati, kuid tema eksimisruum aheneb. Nominatsiooni saamiseks enne parteikonventi peaks  Trump võitma 60 protsenti järelolevatest delegaatidest. Praeguse seisuga on vastav näitaja 45 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles