Norra luteri kirik otsustas lubada samasooliste abielud

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abielu.
Abielu. Foto: SCANPIX

Norra luteri kirik hääletas täna samasooliste abielude lubamise kasuks, olles viimane väiksest, kuid kasvavast hulgast kirikutest, kes sellise otsuse vastu on võtnud. Seni on samasooliste paaride kiriklikku laulatust lubanud vaid Rootsi ja Taani protestantlikud kirikud ning mõned kogudused anglosaksi maailmas.

Norra luterliku kiriku iga-aastasel hääletusel toetas 115-st esindajast 88 samasooliste abielu, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Lõpuks saame tähistada armastust olenemata sellest, kellesse keegi armub,» ütles nn Avatud Kiriku (kiriku sisene usuline liikumine, mis tegi ettepaneku reegleid muuta) juht Gard Sandaker-Nilsen.

Uute eeskirjade kohaselt on preestritel, kes ei taha laulatada samasoolisi paare, siiski endiselt õigus esitada vastuväiteid.

Norra luteri kiriku otsus peegeldab liberaalse suhtumise laiemat levikut Norra ühiskonnas.

Norrast sai maailma teine riik pärast Taanit, kes lubas 1993. aastal samasooliste kooselude registreerimise. 5,2 miljoni elanikuga Norra lubas samasooliste tsiviilabielu 2009. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles