Uus seadus hakkab Saksamaal põgenike suhtes piitsa ja prääniku meetodit kasutama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asekantsler Sigmar Gabriel, kantsler Angela Merkel ja Baieri liidumaa esindaja Horst Seehofer
Asekantsler Sigmar Gabriel, kantsler Angela Merkel ja Baieri liidumaa esindaja Horst Seehofer Foto: SCANPIX

Saksa kantsler Angela Merkeli koalitsioonipartei leppis eile kokku karmides meetmetes, mis peaksid märgatavalt ergutama põgenike ja migrantide integratsiooni Saksamaa ühiskonda. Sinna hulka kuuluvad näiteks sanktsioonid erinevates programmides, nagu keeletundides, mitteosalemise eest, vahendab The Local.

Kokkulepe, mis saavutati kuuetunniste Sotsiaaldemokraatide ja  Kristlik-Demokraatliku Liidu läbirääkimiste järel, sisaldab ka uut terrorismivastast seadusmäärust.

«Nüüd, kui meie riiki on saabunud sajad tuhanded põgenikud, on meil topelt palju tööd teha, et nende suurt voolu kontrollida ja mitte ainult neid registreerida, vaid ka integreerida,» sõnas Merkel eilsel pressikonverentsil Berliinis.

«Uus seadus hakkab põgenikke toetama, kuid samas sätestab neile ka teatud kohustused. Kõigil, kes siia saabuvad, on võimalus jääda. Kuid me hakkame eristama neid, kellel on head ja halvad väljavaated,» ütles liidukantsler.

«Integratsioon ühiskonnas, kus on inimesi väga erinevate kultuuriliste taustadega, ei juhtu iseenesest. Tegemist on tõeliselt ajaloolise sammuga,» toetas asekantsler Sigmar Gabriel Merkeli sõnavõttu.

Integratsiooniseadus kasutaks uustulnukate suhtes nii-öelda piitsa ja prääniku poliitikat, pakkudes neile kursuseid paremaks kohanemiseks Saksamaa ühiskonnas. Põgeniku ebaedu kursustel annaks Saksa valitsusele võimaluse elamisloa väljastamisest keelduda.

Terrorismivastane uus seaduseelnõu lubaks valitsusel kasutada salapolitseinikke rünnakute ennetamiseks ja kriminaaljälituseks. Samuti suurendaks see Saksamaa koostööd Iisraeli, NATO ja ELi partnerriikidega.

Seaduseelnõu peaks valmima mai lõpuks, misjärel jõuab see parlamenti hääletamisele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles