Kreml: NATO sõjaline lähenemine Vene piirile ohustab riigi julgeolekut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergey Lavrov 2012. aastal sõna võtmas NATO-Venemaa nõukogu istungil
Venemaa välisminister Sergey Lavrov 2012. aastal sõna võtmas NATO-Venemaa nõukogu istungil Foto: SCANPIX

Venemaa ja NATO vahel napib usaldust ning NATO sõjalise võimsuse suurendamine Vene piiril ohustab riigi julgeolekut, ütles Kremli pressisekretär Dmitri Peskov täna.

«Meie suhteid iseloomustab unustatud, kuid kiiresti naasev vastastikuse usalduse puudus ja täielik vastastikune umbusk,» ütles Peskov ajakirjanikele, kommenteerides hulga NATO riikide esindajate sõnavõtte suursaadikute tasemel peetava Vene-NATO nõukogu istungi eel.

Tema sõnutsi edastatakse Moskvas  NATO väga ebasõbralikku tegevust, suurendades sõjalist võimsust meie piiril. «Me eeldame, et NATO selline tegevus ohustab Venemaa rahvuslikke huve ja julgeolekut,» lausus pressisekretär.

Kremli pressisekretäri hinnangul läheb NATO-Vene suhetes usalduse taastamiseks vaja suuri jõupingutusi. «Oleme alati pooldanud dialoogi ja selles kontekstis on võimalik avaldada rahulolu dialoogi jätkumise üle. Samas peame ütlema, et see ei ole kerge, sest usaldust on võimalik kiiresti rikkuda, ent selle taastamine võtab palju rohkem aega ja nõuab rohkem jõupingutusi.»

«Moskva hinnangul kinnitavad alliansi hiljutised teod taas selle suutmatust kohaneda kaasaegsete tingimustega ja esialgse eesmärgi säilitamist, nimelt Venemaa heidutamist ja vastasseisu sellega,» lausus Peskov.

Homme peetakse Brüsseli NATO-Vene nõukogu istung suursaadikute tasemel.

NATO peatas NATO-Vene nõukogu kohtumised 2014. aastal pärast Krimmi annekteerimist ja Ida-Ukraina konflikti puhkemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles