Prokurör: ISIS andis Itaalia kodanikule käsu terrorirünnakuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia politsei foto. Paremal Moutaharrik Abderrahim ja vasakul Khachia Abderrahmane.
Itaalia politsei foto. Paremal Moutaharrik Abderrahim ja vasakul Khachia Abderrahmane. Foto: SCANPIX/REUTERS

Itaalia politsei pidas võõrvõitlejaid puudutava juurdlusega seoses kinni neli inimest, kelle hulgas on äärmusrühmituselt Islamiriik (ISIS) rünnakukäsu saanud maroko päritolu Itaalia kodanik, ütles täna prokuratuur.

Milano prokurör Maurizio Romanelli rääkis ajakirjanikele, et Itaalias terrorirünnaku kavandamisest saadi teada ISISe suhtlust jälgides.

Islamistide peatähelepanu on pööratud Rooma linnale ja käimasoleva püha aasta palverännakule.

Teadaolevalt ei ole hetkel ühtki rünnakut teoksil, sest Romanelli sõnul tegutsesid võimud kiiresti, pidades kinni neli kahtlusalust ja andes välja vahistamiskäsu veel kahe kohta, kes aga arvatakse viibivat ISISe territooriumil.

Romanelli ütles, et muster on uus, sest vihjed ei osutanud rünnakuplaanile üldiselt, vaid konkreetsele isikule, kes oli saanud käsu Itaalias tegutseda.

Kinni on peetud Marokos sündinud Moutahrrick Abderrahim ja tema naine Salma Bencharki, kes väidetavalt kavatsesid sõita Milanost põhja jäävast Leccost äärmusrühmituse ISIS aladele ning võtta kaasa ka lapsed, kellest üks on kahe-, teine nelja-aastane.

Moutahrrickil on Itaalia kodakondsus ja ta on kõrgel tasemel poksija.

Kinni peeti ka marokolane Khachia Abderrahmane, kes kavatses nendega kaasa sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles