Colombia võimud lubavad õhurünnakuid kuritegelike jõukude vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colombia kaitseminister Luis Carlos Villegas.
Colombia kaitseminister Luis Carlos Villegas. Foto: AFP/SCANPIX

Colombia võimud andsid neljapäeval loa kasutada kogu sõjalist jõudu, kaasa arvatud õhurünnakud, riigi kolme suurima kuritegeliku jõugu vastu.

Kaitseminister Luis Carlos Villegas teatas korraldusest neljapäeva õhtul senati komitee eriistungil riigi rahutus loodeosas.

«Direktiiv 15 lubab kasutada kogu riigi jõudu, ilma erandita, organiseeritud relvastatud jõugu või jõukude vastu, millel on suurim vaenulik võimekus,» sõnas ta.

Seniajani kasutasid võimud sõjalist jõudu ainult vasaksisside vastu.

Uus strateegia on suunatud eelkõige kolme peamise kuritegeliku rühmituse - Clan Usuga, Los Pelusos ja Los Puntilleros - vastu.

«Neid kolme organisatsiooni hakatakse tänasest jälitama autonoomselt või koordineeritult relvajõudude ja politseiga,» ütles Villegas Apartado piirkonnas, mis on Clan Usuga peamine tugiala.

Valitsusallikas mainis, et lisaks õhulöökidele võib jõukasutus hõlmata eriüksuste tegevust, varitsusrünnakuid, suurtükituld ja snaiprite kasutamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles