Arvatav Kölni ahistaja pääses kohtus kergelt (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
23-aastane alžeerlasest süüalune täna kohtus.
23-aastane alžeerlasest süüalune täna kohtus. Foto: SCANPIX

Saksamaal astus täna kohtu ette esimene Kölni ahistamistelaines kahtlustatav, kuid juba samal päeval loobuti tema vastu esitatud seksuaalrünnaku süüdistusest.

26-aastast alžeerlast kahtlustatakse kuulumises kümneliikmelisse kampa, mis piiras ümber, käperdas ja seksuaalselt ahistas ühte naist uusaastapidustuste ajal Kölni kesklinna rongijaamas ning varastas tema telefoni.

Mehele esitatud seksuaalrünnaku süüdistusest aga loobuti. Kohtu pressiesindaja ütles BBC vahendusel, et mehe süüd osalemises seksuaalrünnakus pole võimalik kohtus tõestada.

Sama mees oli koos oma kolm aastat noorema vennaga kohtu all ka süüdistatuna telefoni varastamises ühe naise käekotist. Varguse eest mõisteti mõlemad mehed ka süüdi ning neile määrati karistuseks pooleaastane tingimisi vangistus. See tähendab, et reaalselt neil vangi minna ei tule.

Kokku on seoses Kölni aastavahetuse vägivallalainega esitatud 1075 kaebust, millest 467 puudutavad seksuaalset väärkohtlemist. Juhtunuga seoses on Kölnis süüdi mõistetud üheksa inimest, kuid kõik varavastastes kuritegudes. Seksuaalrünnakus pole kohus kedagi süüdi mõistnud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles