Briti ekspeaminister Gordon Brown hoiatas EL-ist lahkumise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti ekspeaminister Gordon Brown
Briti ekspeaminister Gordon Brown Foto: Reuters / Scanpix

Briti ekspeaminister Gordon Brown hoiatas laupäeval Euroopa Liidust lahkumise eest.

Kui Suurbritannia ei tee koostööd oma lähimate naabritega, siis raskendab see noortel oma tulevikku planeerida, sõnas ta.

Aastatel 2007-2010 Briti valitsust juhtinud Brown ütles, et Euroopa ühisturu suurem avamine Briti firmadele aitaks luua umbes 500 000 uut töökohta.

Suurbritannias korraldatakse 23. juunil rahvahääletus, kas riik peaks jääma EL-i või sealt lahkuma.

"Kui me britid otsustame, et jalutame eemale meie lähinaabritest, keeldume koostööst majanduses ja teistes asjades, mis on eluliselt tähtsad meie tulevikule, jätame noored inimesed meie riigis ilma võimalusest planeerida oma tulevikku, kuna me katkestame sidemed riikidega, mis on meile kõige lähemal, siis millise sõnumi me saadame maailmale sellest, millist maailma me ehitame, kui me ei suuda teha koostööd meie lähinaabritega?" küsis ta.

"Meie ühiste ettevõtmiste jõul suudame me üheskoos saavutada rohkem kui me eales suudaksime saavutada omaette," ütles endine leiboristide liider Londonis peetud kõnes.

Arvamusuuringute põhjal toetab kuu aega enne rahvahääletust EL-i jäämist 55 protsenti ja lahkumist 45 protsenti brittidest.

Suurbritannia võimalik lahkumine EL-ist oli keskne teema ka G7 laupäevasel kohtumisel Jaapanis, kus Briti rahandusminister George Osborne hoiatas, et nn Brexit võib ohtu seada kaubanduskokkulepped EL-i liikmesriikidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles