Austria välisminister soovitab asüülitaotlejaid saartel hoida (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Euroopa Liitu saabunud varjupaigataotlejaid tuleks hoida saartel ja otse maismaale mitte lasta, ütles Austria välisminister Sebastian Kurz täna ilmunud usutluses.

Kurz rääkis ajalehele Die Presse, et EL peaks võtma eeskuju Austraaliast ja näitama, et ohtlikku merereisi Euroopasse ei tasu ette võtta.

Austraalia karm ja palju kriitikat pälvinud immigratsioonipoliitika näeb ette paadiga Austraaliasse jõuda püüdvate varjupaigataotlejate tagasisaatmise või paigutamise Nauru ja Paapua Uus-Guinea laagritesse, kus neid hoitakse nii kaua, kui nende taotlusi menetletakse. Austraaliasse ei pääse nad isegi siis, kui leitakse, et nad on tõepoolest põgenikud.

«Austraalia mudelit ei saa muidugi täielikult kopeerida, aga paljusid selle põhimõtteid saab rakendada ka Euroopas,» ütles Kurz ja väljendas kahtlust Türgiga sõlmitud migratsioonileppe üle.

Austria välisminister lisas, et Austraalia lähenemisele sarnast mudelit kasutas 20. sajandi algul ka USA - kõiki New Yorki saabunud põgenikke hoiti Ellis Islandil.

Kurzi sõnul peaks EL võtma vastu resolutsiooni, mis ütleb, et kõik ebaseaduslikult Euroopasse siseneda üritavad inimesed kaotavad õiguse varjupaika nõuda.

ÜRO põgenikeagentuuri sel nädalal avaldatud andmete põhjal on jaanuarist alates üle Vahemere Euroopasse jõudnud umbes 204 000 migranti. Üle 2500 inimese on sel teel surma saanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles