Iraagi eriüksused sisenesid Fallujah' lõunapoolsesse linnaossa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi terrorismisvastased väed laevad sõidukile laskemoona, mis transporditakse Fallujah' rindele.
Iraagi terrorismisvastased väed laevad sõidukile laskemoona, mis transporditakse Fallujah' rindele. Foto: Maya Alleruzzo/AP

Iraagi terrorivastase võitluse eriüksused tungisid kolmapäeval sügavamale Fallujah' linna, kus on äärmusrühmituse Islamiriik (IS) džihadistidega lahinguid peetud juba kaks nädalat, ütles kõrge sõjaväeametnik.

Pühapäeval kinnitasid Iraagi väed kanda linna lõunaservas, kolmapäeva hommikul tungiti Shuhada linnaossa, ütles Fallujah' terrorivastaste vägede asekomandör kindralmajor Hadi Zayid Kassar.

Iraagi eliitüksused on üritanud viimase nädala jooksul Fallujah' kesklinna murda, kuid edasiliikumist on aeglustanud Islamiriigi võitlejate äge vastupanu ning lõhkekehad.

Alates 2014. aasta jaanuarist ISi käes olev Fallujah asub Bagdadist 65 kilomeetrit läänes ning on viimane suur Lääne-Iraagi linn, mis on veel äärmusrühmituse valduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles