FBI on veendunud Orlando tulistaja radikaliseerumises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omar Mateen.
Omar Mateen. Foto: Reuters/ScanPix

Mees, kes korraldas nädalavahetusel Orlando geiklubis Ameerika Ühendriikide ajaloo ohvriterohkeima massitulistamise, oli islamistliku propaganda ajel radikaliseerunud, kinnitasid täna ametiisikud.

Ajakirjanduse teatel oli 29-aastane Omar Mateen, kes tappis klubis 49 ja haavas 53 inimest – enne kui ise tulevahetuses politseiga surma sai –  klubi Pulse regulaarne külastaja.

Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) teatas, et Mateen oli islamistliku propaganda mõjul radikaliseerunud, kuid tunnistas, ei ole vastupidiselt novembrikuistele 130 ohvriga Pariisi rünnakutele leidnud tõendeid, et tulistamine olnuks koordineeritud välismaalt.

Terrorirühmitis Islamiriik (ISIS) teatas pärast massimõrva, et Mateen tegutses «kalifaadi sõdurina Ameerikas».

USA uurijad usuvad, et Mateen oli «üksik hunt», keda ajendas islamistlik propaganda.

FBI direktor James Comey ütles, et agendid ei ole leidnud tõendeid selle kohta, et rünnakut oleks suunatud väljastpoolt USAd ning lisas, et FBI andmetel ei viita miski, nagu oleks tulistaja  kuulunud mõnda võrgustikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles