Erdogan saatis Putinile Venemaa päeva puhul kirja (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdogan ja Vene riigipea Vladimir Putin mullu novembris G20 kohtumise eel Türgis.
Türgi president Recep Tayyip Erdogan ja Vene riigipea Vladimir Putin mullu novembris G20 kohtumise eel Türgis. Foto: SCANPIX

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan saatis Venemaa päeva puhul president Vladimir Putinile kirja, mis on esimene kontakt kahe riigijuhi vahel pärast Vene sõjalennuki allatulistamist.

«Kinnitame ajakirjanduse teateid, mille kohaselt president saatis Vene presidendile Vladimir Putinile Venemaa riigipüha puhul kirja,» ütles ametiisik.

Vene sõjalennuki allatulistamine Türgi-Süüria piiril mullu novembris vallandas kahe riigi suhetes enneolematu kriisi. Türgi väitel tungis Vene sõjalennuk korduvatest hoiatustest hoolimata Türgi õhuruumi, Moskva väitel lennuk piiri ei ületanud.

Erdoĝan soovis kohtuda Putiniga silmast silma Pariisi kliimatippkohtumisel, kuid sai äraütlemise osaliseks.

Türgi ajakirjanduse teatel saatis ka Türgi peaminister Binali Yıldırım Vene riigipüha puhul kirja Vene valitsusjuhile Dmitri Medvedevile.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles