Ühendkuningriigi peaminister Cameron astub ametist tagasi (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister David Cameron teatas pärast referendumi tulemuste avalikustamist oma tagasiastumisest.
Suurbritannia peaminister David Cameron teatas pärast referendumi tulemuste avalikustamist oma tagasiastumisest. Foto: SCANPIX/REUTERS

Suurbritannia peaminister David Cameron ütles pärast Ühendkuningriigi valijate otsust Euroopa Liidust lahkuda, et astub hiljemalt oktoobrikuuks ametist tagasi.

Cameron ütles ajakirjanikele tehtud avalduses, et valijad on oma otsuse teinud ning seda tuleb austada. Peaminister sõnas, et on selgelt väljendanud, et toetab Ühendkuningriigi jäämist Euroopa Liitu. Valijate tahe oli aga teistsugune ning sellises olukorras vajab riik Cameroni sõnul uut juhtkonda.

«Minu arvates ei oleks õige, kui ma püüaksin jätkata kaptenina, kes juhib meie riiki tema järgmise sihtmärgi poole,» sõnas Cameron Downing Streeti ametiresidentsi ees ajakirjanikele.

«Ma arvan, et oleks õige, kui artikkel 50 käivitamise otsuse langetaks uus peaminister.» Tegemist on ELi Lissaboni leppe punktiga, mis käsitleb ühendusest väljaastumist.

Peaminister kinnitas, et lähinädalatel ja -kuudel annab ta igakülgset nõu inimesele, kes talle selles ametis järgneb. Ta ei avaldanud, millal täpselt ametikohustuste täitmise lõpetab, ent ütles, et uus juht peaks teada olema hiljemalt konservatiivse partei oktoobrikuus toimuvaks kongressiks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles